Locatie

Waar gaan we heen?

Het nieuwe scoutingterrein komt langs de Vaart, ter hoogte van het Klauterwoud.

Het gaat om de groenstrook tussen de Wokkel en de kanovereniging. Dat is een lekker groen gebied, waar onze nieuwe clubhuizen mooi tussen moeten gaan passen. We zijn blij met de locatie, die voor honderden Vlaardingse kinderen dé poort naar het echte buitenleven gaat vormen.

Wordcloud nieuwe locatie

Hoe gaan de clubhuizen eruit zien?

Op de tekening hieronder kunt u zien hoe het terrein ingericht gaat worden. Er komen vier gebouwen en mogelijk een botenloods. De gebouwen zijn laag, met een lessenaar of zadeldak. Ze hebben een houten uitstraling, met groene daken.
Omdat we zo duurzaam mogelijk willen werken, krijgen de panden zonnepanelen.
Als we meer fondsen weten te verzamelen, zullen die worden ingezet voor nog meer duurzaamheid.

Om te zorgen dat de clubhuizen van de overzijde van de Vaart zo min mogelijk te zien zijn, komen ze haaks op het water te staan.



Scout centrum

Vogelvlucht schets van de inpassing van het Nieuwe Scoutcentrum van Scouting Vlaardingen.

Marnix van Sint Aldegonde

Maurits Viool

Wessel

Willem de Zwijger

Inpassing in de broekpolder

Samen met de Federatie Broekpolder, bureau Stroming en de architect is gekeken hoe het nieuwe terrein zo goed mogelijk past bij de rest van het gebied. Daardoor vormt het ontwerp van het scoutcentrum een mooie aanvulling op de uitstraling van de rest van het gebied. Het sluit naadloos aan bij de Ruigte, het Klauterwoud en de mogelijkheden tot recreatie in het gebied.